ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(Πρωτεύουσα Βαλκανίων – μας παραμυθιάζουν !!!!)
Υποδομές μηδέν, 1 ή 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στριμωχνόμαστε στους παραδοσιακούς της δρόμους.
Αφού και οι πολιτικοί μας και οι δημοτικοί μας άρχοντες ταξιδεύουν και μάλιστα με δικά μας λεφτά…. Όταν βρίσκονται σε μία ξένη χώρα τι κάνουν???
Δεν βλέπουν γύρω τους? Δεν θαυμάζουν αυτά που είναι καλά?
Δεν ζηλεύουν αυτά που είναι έξυπνα και πρωτοποριακά?
Καλά είπαμε είμαστε ο ομφαλός της γης αλλά αυτός ο ρημάδης ο ομφαλός μετά από τόσους αιώνες θέλει ένα ρεκτιφιέ, ένα lifting ένα κάτι τις τέλος πάντων για να δείξει καλύτερος και ομορφότερος.
ΟΑΣΘ
Δεν λέει να εξελιχθεί (ας εξαιρέσουμε ότι σε μερικές στάσεις έχει βάλει ψηφιακές ενδείξεις πότε θα έλθει το επόμενο λεωφορείο- αλλά δεν γράφει αυτό το λεωφορείο που κάνει στάσεις) που εξακολουθούν να κυκλοφορούν τεράστια αρθρωτά λεωφορεία – δυσκίνητα ακόμη και στους φαρδείς δρόμους – γιατί λεωφόρους δεν έχουμε.
Ετσι γιατί τους βολεύει αυτούς να έχουν λιγότερους οδηγούς και πιο αραιά δρομολόγια (άντε μπείτε όλη η μάζα μέσα σε ένα λεωφορείο να σας πάμε)
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΗΣ «ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ» ΚΑΘΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΑΡΘΡΩΤΟ ΚΑΘΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ??
ΤΑΧΙ
Απειρα μεν αλλά άφαντα όταν τα χρειάζεσαι,
όπου ο οδηγός σε παίρνει αν του αρέσει ο δρομολόγιο, στην διαδρομή παίρνει και 2-3 ακόμη και σε ρωτάει κιόλας «σε βολεύει να σε αφήσω εδώ»
Όχι ρε φίλε δεν με βολεύει γιατί αν ήταν να περπατήσω θα έπαιρνα το λεωφορείο, θέλω να με πας μπροστά στην πόρτα μου- γιαυτο σε πληρώνω και μάλιστα ακριβά. Και γιατι οδηγές καπνίζεις?
Πνίγομαι εδώ μέσα, ανοίγω παράθυρο τρώω την εξάτμιση του λεωφορείου στα μούτρα, κλείνω παράθυρο και δεν βλέπω από τον καπνό.
Γιατί δεν παίρνεις την γιαγιά που μόλις βγήκε τρέμοντας από το νοσοκομείο?
Γιατί δεν παίρνεις την κυρία με το καροτσάκι και το παιδί ?
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ?
ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΑ
ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ,
ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Με τα άπειρα φανάρια μας, κάθε 50 και 100 μέτρα ένα φανάρι.
Χάθηκαν οι ανισόπεδες ?
Δεν μιλάω για τόσο μεγάλες όπως αυτές της περιφερειακής (για την ακρίβεια της μισής περιφερειακής – μόνο στις ανατολικές συνοικίες γιατί στις δυτικές άστους τους «φτωχούς» να περιμένουν σαν να είναι στην Εγνατία)
Δεν μπορεί να γίνει ανισόπεδη στο Βαρδάρι? Στην έκθεση επι της Εγνατίας?
Στην ΧΑΝΘ? Στον Λευκό Πύργο?
Ακόμη και στην ίδια την Εγνατία που τώρα έχει 3 λωρίδες σε κάθε κατεύθυνση μπορούν να τις μειώσουν σε 2 ανά κατεύθυνση και στο κέντρο να βάλουν πυλώνες και επάνω να στηθεί μια μεγάλη γέφυρα που από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό ως και την Βούλγαρη θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Αντιλαμβάνεστε σε πόσο χρόνο θα πηγαίνει κάποιος από τον Σταθμό ως την Βούλγαρη? Σε 10 λεπτά!!!! Και αυτή η γέφυρα μπορεί να έχει μόνο 2 εξόδους, μία π.χ. στην έκθεση και μία κάπου στην Μπότσαρη.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΙΣΟΠΕΔΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ?
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ?
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
Γέννημα - θρέμμα από αυτήν πόλη, θυμάμαι τι καυγάδες γίνονταν για την περιφερειακή.
Ο φίλος μου ο Αντώνης ο οικολόγος ούρλιαζε ότι θα καταστρέψουμε το δάσος, τώρα για να πάει στην δουλειά του περνάει κάθε μέρα από την περιφερειακή και γκρινιάζει ότι έγινε σαν την Εγνατία- πολλά αυτοκίνητα και κατηγορεί αυτούς που την σχεδίασαν ότι δεν προνόησαν – δεν είδαν 10 και 20 χρόνια μπροστά και κακώς την κάνανε τόσο στενή- έπρεπε να γίνει 4-5 λωρίδες η κάθε κατεύθυνση.
Αντε Αντώνη μου και την κάναμε 5 και 6 λωρίδες ανά κατεύθυνση πιο το όφελος? Πάλι αυτοί οι δόλιοι που θέλουν από μια έξοδό της να μπούνε στην πόλη ή σε οποιαδήποτε γειτονιά της πόλης, θα στριμωχτούν σε έναν δρόμο της 1 ή άντε 2 λωρίδων.
Για βγες από την περιφερειακή για Τούμπα, για Χαριλάου και Πανόραμα…
Δεν σου αρέσει ?
Τότε δοκίμασε τα νεύρα σου να βγεις για Νεάπολη, Ηλιούπολη, Εύοσμο…..
Εκεί θα τα δεις όλα, και φανάρι – και μια λωρίδα
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ?
ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ
Οι άρχοντες μας λένε ότι θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου Θεσσαλονίκης, μας δουλεύουν ασύστολα.
Κόλλησαν σε μία ιδέα παλιά- πολύ παλιά και πιπιλίζουν την καραμέλα.
Και το κράτος των Αθηνών που μας βαρέθηκε να γκρινιάζουμε ότι δεν κάνουν έργα στην Θεσσαλονίκη λέει « τι σκ…. Θέλουν και γκρινιάζουν?
Υποθαλάσσια ? Ας την κάνουμε επιτέλους για να τους βουλώσουμε το στόμα, αυτό θέλουν αυτό θα έχουν»
Όλοι ξέρουν ότι δεν θα βοηθήσει καθόλου – θα απόσυμφορηθεί η «λεωφόρος» Νίκης (βρισιά και που την αποκαλώ λεωφόρο…. Δηλαδή 1 -2 χιλιόμετρα δρόμος μόνον, γιατί ας μην γελιόμαστε μετά τον Λευκό Πύργο δεν υπάρχει συμφόρηση καθόλου- όλα τσουλάνε και μάλιστα γρήγορα.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ?
ΝΑ ΓΙΝΕΙ 6 ΛΩΡΙΔΕΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ?
ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
Τι και αν ο Λευκός Πύργος πάψει να είναι παραλιακός και είναι πιο μέσα? Διαμορφώστε τον χώρο δίπλα του- κάντε πάρκο με γκαζόν, βάλτε και δυο-τρία σιντριβάνια, βάλτε και 2-3 πέτρινα κιόσκια.
Τώρα δηλαδή που τον έχετε με τσιμέντο τριγύρω και έχει γίνει parking για τουριστικά λεωφορεία είναι καλύτερα?
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ένας δόλιος τουρίστας φθάνει στην Θεσσαλονίκη.
Και μόνο που λέμε την λέξη τουρίστας για την Θεσσαλονίκη είναι ανέκδοτο.
Τι να έλθει να κάνει?
Να πάρει λεωφορείο για να πάει να δει τα αξιοθέατα της πόλης? Πως? Που θα βρει τα δρομολόγια- τις ώρες – τις στάσεις- τον οδηγό που θα ξέρει 5 Αγγλικά να του πει που θα κατέβει και το εισιτήριο- άλλο ένα βάσανο..
Στην Ρώμη για παράδειγμα μόλις φθάσει στο αεροδρόμιο ένας τουρίστας, του δίνουν έναν χάρτη της πόλης – αναλυτικό με αξιοθέατα, δρόμους, δρομολόγια συγκοινωνιακά πληροφορίες για ωράρια καταστημάτων, μουσείων… τα πάντα που ενδιαφέρουν έναν τουρίστα και μπορεί να αγοράσει ένα εισιτήριο ημερήσιο που ισχύει για όλα τα μεταφορικά μέσα (εκεί έχουν και άλλα εκτός από ΟΑΣΘ!!!) και την γυρνάς όλη.
Με ένα εισιτήριο που λειτουργεί κάτι σαν πάσο πας όπου θέλεις.
Και φυσικά όταν καταφέρουμε να τους κάνουμε την ζωή εύκολη δίνοντάς τους γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση να περιδιαβαίνουν την πόλη μας, μπορούμε να κάνουμε και άλλα αξιοθέατα,
Νέα – Έξυπνα- Όμορφα.
Δεν είναι μόνο ο Λευκός Πύργος, τα κάστρα, ο Αγ. Δημήτριος κλπ… και άλλα.
Εδώ οι Άραβες στο Dubai που πριν 10 χρόνια μένανε στην έρημο στις σκηνές έκαναν πάρκα, πλατείες, γήπεδα, κτίρια, μουσεία, ξενοδοχεία που είναι από μόνα τους μουσεία και έχουν κάθε χρόνο 10 και 15 εκατομμύρια επισκέπτες.
Δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε το δάσος μας?
Δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε την παραλία μας? Την θάλασσά μας?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ? ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?
ΑΓΟΡΑ
Εμπορικά καταστήματα κέντρου - ώρα μηδέν.
Φωνάζουν οι έμποροι του κέντρου και των συνοικιών της Θεσσαλονίκης γιατί τα πολυκαταστήματα – τα εμπορικά κέντρα του αεροδρομίου τους κλέβουν τον τζίρο. Και που είστε ακόμη… Μέχρι στιγμής είναι μόνο 2 εμπορικά κέντρα στην Θεσσαλονίκη, θα γίνουν και άλλα και θα σας μειώσουν ακόμη περισσότερο τον τζίρο. Όχι γιατί πουλάνε πιο φθηνά- αλλά γιατί είναι πιο καθαρά και το βασικότερο ανοιχτά όλες τις ώρες.
Γιατί εκεί μπορώ να πάω και την Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα που τα παιδιά μου δεν έχουν δραστηριότητες.
Γιατί εκεί μπορώ να πάω και το Σάββατο το απόγευμα αφού τελειώσω όλες τις δουλειές μου στο σπίτι.
Και αν τους δοθεί άδεια να ανοίγουν και Κυριακές θα με βολέψει ακόμη καλύτερα- θα πηγαίνω και τις Κυριακές.
Μην γελιέστε δεν πάει ο κόσμος εκεί για τις καφετερίες και για την βόλτα, την ίδια βόλτα μπορεί να κάνει και στην Τσιμισκή- τις ίδιες και ίσως και καλύτερες καφετερίες μπορεί να βρει και στο κέντρο – και μάλιστα στο κέντρο της πόλης με περισσότερες επιλογές.
Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή όλη μέρα ένας γονιός παίρνει τα παιδιά του να τα πάει μια βόλτα. Αν πάει στο κέντρο θα πάνε σε μια καφετερία της Αριστοτέλους θα πιει έναν καφέ (αυτόν των 5 ευρώ!!!) και αφού περπατήσουν 5-10 βήματα θα γυρίσουν σπίτι. Τζιρος μόνο για καφετερίες.
Αν πάει όμως στο εμπορικό κέντρο και τον καφέ του θα πιει και για τα παιδιά θα αγοράσει χαζούδια αλλά και θα αγοράσει μία ζώνη που είδε, ένα διακοσμητικό κερί, ένα καλλυντικό που θέλει η γυναίκα, μια μπλουζίτσα που του άρεσε και έτσι χαλαρός όπως είναι έχει διάθεση για να ξοδέψει λεφτά.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ,
ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΩΡΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ
Μην απλώνεις πολύ το χέρι σου γιατί θα πιάσεις το γόνατο της κυρίας από το διπλανό τραπεζάκι,
Κάτσε σεμνά στην θέση σου εκεί στον στενό χώρο που σου αναλογεί και αυτό είτε είναι κλειστή η καφετερία είτε είσαι έξω στο πεζοδρόμιο και αναπνέεις το καυσαέριο, αλλά έχει περατσάδα έξω- βλέπεις τα τεκνά να πηγαινο-έρχονται και ρουφάς την φραπεδιά σου ή αν είσαι πιο «εκλεπτυσμένος» πίνεις το espresso σου – τινάζεις την στάχτη από το τσιγάρο στο πεζοδρόμιο και άμα λάχει πετάς και την γόπα κάτω.
Και αφού καθίσεις εκεί καμιά ώρα και «κόψεις κίνηση» ζητάς τον λογαριασμό και πληρώνεις 4 και 5 ευρώ έναν καφέ που κοστίζει μόλις 50 λεπτά – σε ψιλοπειράζει και μερικές φορές διαμαρτύρεσαι αλλά εξακολουθείς να πηγαίνεις.
Βλέπεις φίλε μου με τα 5 ευρώ δεν αγοράζεις μόνον το καφέ.
Στην ουσία πληρώνεις την θέα στον Θερμαικό (ασχέτως αν είναι βρώμικος), τον αέρα που αναπνέεις (ασχέτως αν είναι μόνο καυσαέριο από τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα) αλλά και την κοπελίτσα που περνάει με το μίνι και το μπουστάκι…
Αυτά πληρώνονται στην Ελλάδα και λίγο ακριβούτσικα αλλά έτσι είναι αφού εσύ το έκανες έτσι- αφού εσύ επέτρεψες να είναι έτσι.
Στο Παρίσι στο Champs Elysees έχουν τον καφέ 2 ευρώ –έχουν ακόμη και φραπέ και εκείνον 2 ευρώ,
στην Ρώμη με θέα την Fontana Di Trevi ο espresso έχει 2,30 ευρώ,
στο ξενοδοχείο Jumeirah Beach Hotel 5 αστέρων στο Dubai με θέα το Burj Al Arab ο καφές – ότι είδος καφέ θέλεις έχει 2,90 ευρώ και σου φέρνουν μικρή καφετιέρα να πιεις όσο θέλεις- 5 είδη ζάχαρης μήπως είσαι εκλεκτικός και 5 κουλουράκια για να κόψεις την λιγούρα… Και έχει και έναν τύπο να παίζει πιάνο για να σε ηρεμεί – ωραίο καθαρό περιβάλλον και το σημαντικότερο έχει και εκεί κοπελίτσες να χαζεύεις το μίνι και το μπουστάκι. Και τα έχει όλα αυτά γιατι είναι φθηνό- καθαρό- ωραίο και τουριστικός προορισμός και για κοπελίτσες.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?
ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ?
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ
Όλων των ειδών, όλων μεγεθών με άπειρα χρώματα και φωτογραφίες και απίθανες δυσκολοδιάβαστες γραμματοσειρές.
Παντού, στις κολώνες της περιφερειακής, στις άκρες της περιφερειακής, στις γέφυρες της περιφερειακής, στο κέντρο της πόλης σε όλες τις κολώνες και τα φανάρια, στις προσόψεις των κλειστών μαγαζιών, ακόμη και πάνω στους κάδους των σκουπιδιών.
Για να μάθουμε ότι έρχεται ο τάδε ή ο δείνα πρωτευουσιάνος τραγουδιστής εδώ – για να μάθουμε ότι έχει βραδιά μπαλέτου στο μέγαρο μουσικής, για να μάθουμε ότι άνοιξε νέο μπουζουξίδικο – για να μάθουμε ότι ο κύριος Χ είναι υποψήφιος βουλευτής ή δήμαρχος, ακόμη και οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί που έχουν ανοίξει μαγαζιά με δικούς τους τραγουδιστές για τους ομοεθνείς τους και αυτοί μπήκαν στον παιχνίδι αυτής της διαφήμισης και όλοι μαζί μας βομβαρδίζουν με σκουπίδια στους δρόμους και στις κολώνες.
Μία άθλια οπτική ρύπανση, η πόλη έχασε το χρώμα της και ο οδηγός του κίτρινου αυτοκινήτου στην προσπάθειά του να διαβάσει πόσο πάει η μπουκάλα ουίσκι στο μαγαζί που τραγουδάει η Πόπη – Μερόπη καρφώθηκε στην κολώνα.
Αντε να δω τι θα πει στην τροχαία, τι θα πει στην γυναίκα του και που θα βρει τα λεφτά για τον λαμαρινά…
Στην Ισπανία απαγορεύτηκαν όλες οι διαφημιστικές ταμπέλες – και όποιος θέλει να διαφημίσει τον εαυτό του ή την πραμάτεια του το κάνει μέσω εντύπων που μοιράζονται δωρεάν σε όλες τις γωνίες και σε όλα τα σπίτια.
Και είναι όλοι ενήμεροι για το τι «τρέχει» στην πόλη και πολιτιστικά και πολιτικά και εμπορικά και ότι άλλο θέλεις και προπάντων έχουν καθαρή πόλη.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΦΘΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Ότι σκουπίδι έχεις το ρίχνεις σε μια πλαστική σακούλα και μετά στον κάδο.
Ένας είναι ο κάδος- δεν πρόκειται να τον χάσεις… ίσως δυο βήματα παρακάτω αλλά ένας είναι.
Τα παίρνει όλα και γυαλιά – και χαρτικά – και αλουμίνια – και ξύλα – και τρόφιμα – και μπάζα ακόμη.
Και μην ανησυχείς τον αδειάζει το σκουπιδιάρικο του δήμου (αρκεί να μην απεργεί) τον αδειάζει κάθε πρωί την ώρα που θέλεις να πας τα παιδιά σου στο σχολείο και μετά στην δουλειά και είσαι καρφωμένος πίσω του και περιμένεις να ξεκινήσει. Παγκόσμιο φαινόμενο !!
Στην Ελλάδα μόνον περνάνε τα σκουπιδιάρικα πρωί- σε όλες τις άλλες χώρες περνάνε αφού κλείσει η αγορά, στις 9 ή στις 10 ή στις 11 το βράδυ.
Εκεί βέβαια περνάνε 2-3 διαφορετικά σκουπιδιάρικα που το καθένα αδειάζει τους δικούς του κάδους, άλλο τα χαρτικά- άλλο τα αλουμίνια- άλλο τα γυαλιά…
Εμείς εδώ ακόμη και αν βρούμε κάδο για χαρτί – κάτι μου λέει ότι τον αδειάζει το ίδιο σκουπιδιάρικο και κάτι μου λέει ότι πάει στην ίδια χωματερή.
Χωματερή- άλλο μεγάλο βάσανο και ντροπή,
Μέχρι πότε θα ανοίγουμε λάκους και θα θάβουμε τα σκουπίδια μας?
Και μην μου πείτε ότι είναι Υγειονομική ταφή γιατί αυτά είναι ωραίες λέξεις για να εξωραΐζουμε την ντροπή των σκουπιδιών.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου